Skip to content
γιατί χρειάζομαι ιστότοπο

Γιατί χρειάζομαι τελικά έναν επαγγελματικό ιστότοπο;

Γιατί χρειάζομαι ιστοσελίδα, γιατί χρειάζομαι ιστότοπο, γιατί χρειάζομαι eshop

Διαφορετικοί τύποι ιστότοπων έχουν διαφορετικούς σκοπούς ανάλογα με το ποιος είναι το κοινό που προορίζεται. Ορισμένοι ιστότοποι προσανατολίζονται στην πώληση προϊόντων και άλλοι ιστότοποι προσανατολίζονται στην παροχή πρακτικών πληροφοριών, ενώ άλλοι είναι απλώς για διασκέδαση.

Το γεγονός πάντως είναι ότι, πολλές επιχειρήσεις έχουν έναν ιστότοπο, αλλά επί της ουσίας, δεν καταλαβαίνουν τι πραγματικά είναι. 

Ο πραγματικός σκοπός μιας ιστοσελίδας είναι να «συνθέσει» μια εικόνα επωνυμίας, να πουλήσει ένα προϊόν (ή μια υπηρεσία) και να συγκεντρώσει πληροφορίες, για να πουλήσει αργότερα το προϊόν ή την υπηρεσία σας.

Ένας ιστότοπος πρέπει να δημιουργήσει την εικόνα της επωνυμίας που πάνω σε αυτό θα χτιστεί το brand της επιχείρησης.
Κι ένας ιστότοπος με επαγγελματική εμφάνιση είναι το κλειδί για μια εταιρεία να δείξει στον επισκέπτη ότι παρέχει μια αξιόπιστη επωνυμία. Ανεξάρτητα από το αν ο ιστότοπός σας πωλεί ένα προϊόν ή όχι, πρέπει να διατηρείτε ανά πάσα στιγμή την εικόνα της επωνυμίας σας. 

Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό στοιχείο την μελλοντική πορεία μίας μια επιχείρησης.

Ένας ιστότοπος μπορεί να πουλήσει και τα προϊόντα σας. Η λειτουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος στο διαδίκτυο για την εμπορία και την πώληση των προϊόντος σας, απαιτεί την δημιουργία ενός σωστά δομημένου ιστότοπου. Ο ιστότοπός σας γίνεται και πωλητής σας.
 
Για να επιτύχει τα αποτελέσματα που επιθυμείτε θα πρέπει να ενημερώνει αποτελεσματικά τους υποψήφιους επισκέπτες για το ποιοι είστε, τι κάνετε και γιατί η υπηρεσία σας ή το προϊόν σας είναι καλύτερο από κάποιο άλλο. 

Μην παραβλέπουμε ότι ένας ιστότοπος θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τη συλλογή πληροφοριών και για την προσέλκυση δυνητικών πελατών. Σας ενδιαφέρει οι επισκέπτες σας να σας δίνουν ελεύθερα την διεύθυνση των email τους. Αυτός ονομάζεται δυνητικός πελάτης “opt-in”. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να τους παρέχετε περισσότερες πληροφορίες και ενημερώσεις για εσάς και τις υπηρεσίες σας και να διατηρείτε την σύνδεση και την αναγνωσιμότητά σας από αυτόν μέσα στον χρόνο.

Καθοριστικοί παράγοντες για την δημιουργία

ενός επαγγελματικού ιστότοπου

Κάθε ιστότοπος οφείλει να έχει έναν σαφώς καθορισμένο σκοπό. Οι κάτοχοι ιστότοπων και οι μπλόγκερ που έχουν πλήρη κατανόηση του τι περιμένουν ως αποτέλεσμα από τον ιστότοπό τους, θα μπορούν να εργαστούν προς τα πίσω, προκειμένου να καθορίσουν πώς πρέπει να διαχειρίζονται τον ιστότοπο, ποιο περιεχόμενο πρέπει να συμπεριληφθεί, ποια μηνύματα πρέπει να κοινοποιούνται στους επισκέπτες και πραγματικά όλα όσα σχετίζονται με την ανάπτυξη και τη λειτουργία ενός ιστότοπου.

Ο σκοπός μιας ιστοσελίδας είναι να θέτει τον τόνο για όλες τις δραστηριότητες και να δίνει ένα πλαίσιο που πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στη λήψη αποφάσεων. Εάν η επιχείρησή σας έχει ήδη μια δήλωση αποστολής, είναι χρήσιμο να αναπτύξετε μια ξεχωριστή δήλωση σκοπού για τον ιστότοπό σας. 
Ο σκοπός του ιστότοπου θα πρέπει να χρησιμεύσει για την υποστήριξη της αποστολής και να καταστήσει την επιχείρηση πιο αποτελεσματική στην επίτευξη αυτής της αποστολής.

Ο ιστότοπός σας μπορεί να έχει κάποιο σκοπό, αλλά είναι σαφές στους επισκέπτες σας γιατί υπάρχει ο ιστότοπός σας;

Ένας από τους στόχους κατά την ανάπτυξη μιας ιστοσελίδας πρέπει να είναι η σαφήνεια, που θα δείχνει στους επισκέπτες τι μπορούν να αναζητήσουν αλλά και να αποκτήσουν από τον ιστότοπό σας και γιατί.

Για να είναι επιτυχημένος οποιοσδήποτε ιστότοπος, οι άνθρωποι πρέπει να μπορούν να τον χρησιμοποιούν. Ο σχεδιασμός και η εμφάνιση δεν θα αντικαταστήσουν ποτέ την ανάγκη χρηστικότητας. Οι ανάγκες χρηστικότητας ενός ιστότοπου θα εξαρτώνται εν μέρει από τη φύση του ιστότοπου. 

Η προσβασιμότητα και η χρηστικότητα συχνά συγχωνεύονται επειδή κάπως αλληλεπικαλύπτονται, αλλά είναι δύο ξεχωριστά ζητήματα

Ένας προσβάσιμος ιστότοπος δεν θα αναγκάζει τους επισκέπτες να χρησιμοποιούν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα περιήγησης, να αποκλείουν χρήστες με ειδικές ανάγκες κ.λπ. Εάν οι χρήστες δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στον ιστότοπό σας, προφανώς δεν μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν.

Επειδή οι επισκέπτες καθορίζουν τελικά την επιτυχία μιας ιστοσελίδας, θα πρέπει να είναι το επίκεντρο κατά την ανάπτυξη. Συχνά, ωστόσο, οι σχεδιαστές ή οι ιδιοκτήτες ιστότοπων εστιάζουν την προσοχή τους στις δικές τους επιθυμίες και ανάγκες για τον ιστότοπο και οι χρήστες ξεχνούνται ή τοποθετούνται στο πίσω μέρος του σχεδιασμού. Ένας ιστότοπος ή ιστολόγιο που εστιάζει στους χρήστες θα δημιουργήσει μοναδικό περιεχόμενο που ενδιαφέρει και βοηθά τους χρήστες και οι επιθυμίες των επισκεπτών θα είναι πάντα σημαντικές σε οποιαδήποτε απόφαση που αφορά την ανάπτυξη του ιστότοπου.

Η πλοήγηση στον ιστότοπο επηρεάζει τόσο τη χρηστικότητα όσο και την προσβασιμότητα. Όταν αναπτύσσετε έναν νέο ιστότοπο ή εργάζεστε σε έναν επανασχεδιασμό, η πλοήγηση πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό μέλημα. Σε διαφορετική περίπτωση οι επισκέπτες απλά θα δουν μια σελίδα και μετά να φύγουν από τον ιστότοπό σας. Στο χέρι σας είναι να γίνει όσο το δυνατόν πιο εύκολη η περιήγηση και να βρουν αυτό που τελικά ψάχνουν.

Οπωσδήποτε η εμφάνιση μιας ιστοσελίδας, είναι καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχία της. Κάθε ιστότοπος πρέπει να έχει καλαίσθητο και ορθό σχεδιασμό για την επίτευξη των στόχων του, αλλά πρέπει να απευθύνεται και στο συγκεκριμένο κοινό του παρουσιάζοντας μια θετική, επαγγελματική εικόνα. Ο σχεδιασμός του ιστότοπου θα πρέπει να συμπληρώνει το περιεχόμενο του ιστότοπου και όχι να το υπερβάλλει. Ο σχεδιασμός πρέπει επίσης να ταιριάζει στιλιστικά με το μήνυμα και τον σκοπό του ιστότοπου.

Ένας ιστότοπος είναι η συντονισμένη προσπάθεια ανάμιξης βασικών συστατικών, με σκοπό την επίτευξη των στόχων που θέτει η εταιρεία που τον κατέχει και τον λειτουργεί.

Κυρίως πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι ένας ιστότοπος είναι το περιεχόμενό του. Αυτό μας έρχεται με την  μορφή κειμένων, φωτογραφιών, γραφικών, animation, αρχείων video και αρχείων ήχου.

Η προετοιμασία, η δημιουργία, η συλλογή, η επιμέλεια και η παράδοση αυτού του υλικού είναι καθοριστική, τόσο για την ποιότητα του ιστότοπου, όσο και για το κόστος και τον χρόνο υλοποίησης.

Η σαφήνεια και η σωστή ιεράρχιση του περιεχόμενου, σε όλα αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω, είναι πρωτεύουσας και ουσιαστικής σημασίας.  

Ακολουθούν σε σημασία η χρήση σύγχρονων εφαρμογών και γλωσσών προγραμματισμού, η επιλογή των λειτουργιών του ιστότοπου, η φιλοξενία σε κατάλληλα διαμορφωμένους server, και η ορθή καθοδήγηση και συμβούλευση για την επιτυχή υλοποίηση του ιστότοπου.

Είσοδος στον λογαριασμό

Καλώς ήρθατε στον ανανεωμένο ιστότοπό μας. Θέλουμε να σας παρέχουμε πληροφορίες που θα σας φανουν χρήσιμες σε αυτά που θέλετε να πετύχετε. Επίσης επιθυμούμε την συνεργασία που θα αναδείξει όλα όσα μπορούμε να πετύχουμε από κοινού.

The Marketeers

Δεσμευόμαστε για την επιτυχία σας