Δεσμευμένοι να επιτύχουμε!

Πρόσφατα αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στον ψηφιακό μετασχηματισμό του γραφείου μας.Οι αλλαγές που χρειάζονται να γίνουν επηρεάζουν από τα θεμέλεια τους ρόλους και τις τις σχέσεις που έχει ο καθένας μας.

Αναδείχτηκε πόσο σημαντικός παράγοντας είναι η καλή λειτουργία των ομάδων που συγκροτούνται για την επίτευξη και την ικανοποίηση κάθε έργου και σκοπού.

Η Αριστοτέλεια ρήση «το όλον είναι μεγαλύτερο από το άθροισμα των μερών του» και τα πορίσματα της διετούς έρευνας της google που δημοσιεύτηκαν, μας βρίσκουν εναρμονισμένους.

Η ίδια η έρευνα κατέληξε σε πέντε βασικούς παράγοντες που κάνουν κάποιες ομάδες να ξεχωρίζουν:

  1. Ψυχολογική ασφάλεια: Τα μέλη της ομάδαςπρέπει να νοιώθουν άνετα όταν παίρνουν ρίσκα και εκφράζουν την άποψη τους. Πρέπει να γνωρίζουν ότι τα μέλη της ομάδας θα υποστηρίξουν τις ενέργειές τους και δεν θα τους γελοιοποιήσουν. Πρέπει να νοιώθουν πως δεν θα χρησιμοποιηθούν ως παράδειγμα, εάν κάτι που προτείνουν ή υποστηρίξουν δεν αποδώσει. Σύμφωνα με την Google, αυτό είναι το πιο σημαντικό στοιχείο από όλα, αποτελώντας την βάση και για τα υπόλοιπα.
  2. Αξιοπιστία:Όλοι πρέπει να συμβάλλουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους και να παρέχουν εργασία υψηλής ποιότητας. Και αυτό θα πρέπει να πραγματοποιείται μέσα στις χρονικές παραμέτρους που έχουν προσφερθεί και συμφωνηθεί. Αξιοπιστία σημαίνει ότι μπορεί να υπολογίζει ο ένας στον άλλο για να προχωρήσει η δουλειά.
  3. Δομή και σαφήνεια:Η σαφής κατεύθυνση και οι στόχοι είναι ζωτικής σημασίας. Ο καθένας πρέπει να είναι σε θέση να καταλαβαίνει το ρόλο των άλλων στην ομάδα. Όλοι στην ομάδα πρέπει επίσης να κατανοούν το πώς πρέπει να προχωρήσουν τη δουλειά τους, με στόχο την επιτυχία της ομάδας.
  4. Σημασία: Σύμφωνα με την έρευνα, η προσωπική ικανοποίηση από την εργασία αποτελεί επίσης ένα βασικό στοιχείο στην επιτυχία μιας ομάδας. Με άλλα λόγια, θα πρέπει κάθε μέλοςνα εργάζεται πάνω σε κάτι που, σε προσωπικό επίπεδο, θεωρεί σημαντικό.
  5. Επιπτώσεις: Πώς ωφελεί πραγματικά η εργασία που κάνουν τα μέλη; Τα μέλη της ομάδας θέλουν να αισθάνονται ότι δεν σπαταλούν το χρόνο τους όταν κάνουν κάτι.Θέλουν να πιστεύουν πως η δουλειά που κάνουν έχει σημασία.

Επομένως το πως αλληλεπιδρούν μεταξύ τους τα μέλη μιας ομάδας, το πως οργανώνουν τη δουλειά τους και το πως βλέπουν τη συμβολή τους έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία από το ποιος ανήκει στην εκάστοτε ομάδα. 

Όλα αυτά επικυρώνουν με επιστημονικό τρόπο την δική μας πορεία προς την εξέλιξη και την επιτυχία μας ως παρόχου ποιοτικών και αποτελεσματικών υπηρεσιών προβολής επικοινωνίας και διαφήμισης.

Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε περισσότερο για αυτήν την έρευνα η google έχει δώσει στην κυκλοφορία δύο εργαλεία, μέσω των οποίων κάθε ομάδα μπορεί να αναλύσει τα χαρακτηριστικά της και να βελτιωθεί. Το πρώτο είναι το «Foster psychological safety» (LINK), το οποίο επικεντρώνει στο πως μπορεί να προωθηθεί η ψυχολογική ασφάλεια, ενώ το δεύτερο είναι το «Team Effectiveness Discussion Guide» (LINK) το οποίο αναφέρεται σε δείκτες απόδοσης και κατευθυντήριες ερωτήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται.