Γιατί είναι επικίνδυνο να μοιράζεστε την ημερομηνία γενεθλίων online

Τα γενέθλια είναι κάτι που μπορεί να θεωρήσετε ως  μη ιδιωτική πληροφορία που δεν χρειάζετε να κρατήσετε μυστική. Σχεδόν όλοι γιορτάζουμε τα γενέθλιά μας στα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και αρκετοί άνθρωποι τα δημοσιεύουν στο προφίλ τους. Παρακάτω εξηγούμε γιατί αυτό είναι μια κακή ιδέα.

Είναι πιθανώς μια από τις ερωτήσεις ασφαλείας σας

Παράλληλα με το μοντέλο του πρώτου σας αυτοκινήτου και το πατρικό όνομα της μητέρας σας, τα γενέθλιά σας είναι ίσως το πιο συνηθισμένο ερώτημα ασφαλείας που τίθεται στις περισσότερες ιστοσελίδες.

Τα ερωτήματα ασφαλείας είναι γνωστά για την χαμηλή ασφάλεια τους. Είναι πιθανώς η αιτία των περισσότερων «hacks» κοινωνικών μέσων, συμπεριλαμβανομένης της παραβίασης iCloud 2014 (LINK)  που επηρέασε πολλούς. Το σφάλμα είναι στα συστήματα ανάκτησης κωδικού πρόσβασης,  όπου έχουν σχεδιαστεί για να μπορείτε εύκολα να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας, αλλά συχνά διευκολύνουν τους χάκερς να κάνουν το ίδιο. Η Brute-force (LINK) πρόσβασή σε έναν ιστότοπο δεν είναι πια κάτι που χρησιμοποιούν οι «χάκερ», τα περισσότερα «hacks»  σήμερα βασίζονται σε μαζικές παραβιάσεις δεδομένων είτε σε κακές ερωτήσεις ασφαλείας.

Όπως τα γενέθλιά σου. Είναι θαυμάσιο το γεγονός ότι είναι ακόμη μια επιλογή για την ήδη ανασφαλή προστασία της ασφάλειας, επειδή είναι πολύ πιο εύκολο για έναν χάκερ να ανακαλύψει τα γενέθλιά σας παρά «το δρόμο που μεγάλωσατε». Δεδομένου ότι είναι επίσης μια από τις πιο απλές και εύκολες για να θυμόμαστε τις ερωτήσεις ασφαλείας, είναι από τις πιο πιθανές επιλογές. Αυτό είναι ένα ζήτημα γιατί πολλοί άνθρωποι αφήνουν  την ημερομηνία γέννησης δημοσίως αναρτημένες στο προφίλ τους, ή αφήνουν τις αναρτήσεις φίλων «Happy Birthday!» στο προφίλ τους. Κάθε χρόνο. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι δίνουν πολλές απαντήσεις για τα ερωτήματα ασφαλείας με τη μορφή «κουίζ» με αυτά που μοιράζονται στο Facebook. 

Ακόμα κι αν τα γενέθλιά σας δεν είναι η απάντηση σε μια πραγματική ερώτηση ασφαλείας στο λογαριασμό σας, εξακολουθούν να είναι πληροφορίες που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα άτομο όταν προσπαθεί να προσποιηθεί εσάς σε όλες αυτές τις υπηρεσίες όπου για τηλεφωνική επιβεβαίωση χρησιμοποιούν την ημερομηνία γέννησης ή το όνομα πατέρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται.